Kışlık konserve hazırlamak artık çok kolay! 1 tutamı hayat kurtarıyor, dolaba böyle kaldırın

Mevsiminde yetişen sebzeler çoklukla daha sağlıklı ve taze olabiliyor. Bilhassa yazın yetişten taze fasulye, patlıcan ve domates üzere besinler evvelden hazırlanarak dolapta bekletilir. Kışlık patlıcan hazırlığı yapılınca, binbir çeşit yemeği rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Pekala, patlıcanı en taze haliyle nasıl saklarız?

Kış aylarında hormonlu patlıcan almak yerine dolaba attığınız patlıcanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. En lezzetli halini tüketmek ise bir hazırlık etabı gerektiriyor. Derin dondurucuda saklamak için bunları yapın.

Kışlık patlıcan nasıl saklanır?

İlk olarak yaz mevsiminde taze taze aldığınız patlıcanları temizleyin. Yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın. Patlıcanları dilediğiniz üzere doğrayabilirsiniz lakin yemeklik doğrama her şey için kullanılabilir. Doğradıktan sonra üzerine biraz tuz ekleyin.

Patlıcanları karıştırıp yaklaşık 15 dakika bekletin. Bu sırada domateslere geçebilirsiniz. Domatesleri de birebir süreçlerden geçirip yemeklik olacak halde doğrayın. Akabinde tuzladığınız patlıcanları yıkayıp süzdürün.

Ardından bir tencerenin içerisine biberleri ekleyin. Bu adımda yağ kullanmanıza gerek yoktur. Biberli tencerenin içerisine patlıcan ve domatesleri ek edin. Gereçleri pişirmeye başlayın. Hafif yumuşadıktan sonra karıştırabilirsiniz. Patlıcanlar yumuşadığında tencereyi ocaktan çekebilirsiniz.

Patlıcanları soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerinin içine yerleştirin. Dilerseniz porsiyon olarak ekleyebilirsiniz. Yapacağınız yemeklerde işinizi kolaylaştırır. Tıpkı metodu zerzevatları tek tek kullanarak da uygulayabilirsiniz.

Patlıcanları yalnızca buzdolabında değil, farklı formlarda de saklayabilirsiniz. Kavanozlara koyup üzerlerine tuzlu su ekleyerek kaynatabilirsiniz. Konserve yaparken steril bir ortam oluştuğundan emin olun. Kavanozları kapatıp aksi çevirerek vakumladığınızda kışa kadar taze kalacaktır.

Patlıcanları dilimleyip güneşte yahut fırında kurutabilirsiniz. Kurutulmuş patlıcanlar serin ve kuru bir yerde saklanarak uzun mühlet dayanabilir. Suya koyarak yumuşatıp yemeklerde kullanabilirsiniz.

Patlıcanları közlemek de salatalar için pratik bir metot olacaktır. Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyup dilimleyin. Dilimlenmiş közlenmiş patlıcanları buzdolabı poşetlerine koyarak dondurabilirsiniz. Bu halde kış aylarında közlenmiş patlıcan lezzetini basitçe elde edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir