Datça son vakitlerde isminden sıkça kelam ettiren kıyı ilçelerinden bir tanesi. Toplumsal medya paylaşımlarının yanı sıra doğal hoşlukları ile de konuşulan Datça, yemek kültürüyle de ilgi çekiyor. Bölgenin ünlü salyangoz yemeği olan ‘garaville’, İstanbul’daki EMITT fuarında ziyaretçilere ikram edilince izdiham oluştu.
Datça coğrafyası ve doğal hoşlukları ile Türkiye’nin göz bebeği olan ilçelerinden.

Özellikle son yıllarda belediyenin toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Datça’nın isminden daha çok kelam ettirmesini sağladı.

Ancak Datça ile ilgili konuşulan tek şey doğal hoşlukları değil. Datça’nın meşhur yemeği “garaville” de tartışmalara sebep olan yemeklerden.

Garaville nedir?
Garaville, Datça’ya has bir salyangoz yemeği. Bilhassa yağmurların akabinde toplanan salyangozlarla hazırlanır. Domates, biber ve çeşitli baharatlarla pişirilen bu lezzet, Fransız mutfağındaki Escargot’ya benzetilirken, Kıbrıs’ta da benzeri bir yemek Garavolli ismiyle bilinir.
Geçtiğimiz gün İstanbul’da düzenlenen Doğu Akdeniz Memleketler arası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’e katılan Datça Belediyesi, ziyaretçilerine garaville ikram ederek büyük ilgi topladı.

Bu lokal salyangoz yemeğini yemek için ziyaretçilerin sıraya girmiş olması ise değişik manzaralar yarattı.
